zaterdag 29 januari 2011

Sprei

Wanneer je een tante hebt die graag haakt, maar zelf echt niet meer weet wat te haken, dan heb je geluhuk!!
Ik wilde graag een sprei voor op ons bed, maar daar had ik echt nog geen tijd voor. Het garen was zo gekocht, maar er zijn nog zoveel andere dingen dat het er maar niet van kwam.

Tante Sina haalt haar eigen spreien uit en begint gewoon vrolijk weer opnieuw om maar weer wat te haken te hebben.

Nu daar hebben we wat op gevonden. Dit is de sprei die ze voor me gemaakt heeft, heb hem net meegekregen.Omdat ze eigenlijk maar 1 patroon heeft en het niet te moeilijk moet zijn, heb ik wat voor haar (en mij) bedacht. De sprei die ze gemaakt heeft, is een patroon wat ze al haar hele leven gebruikt en bijna zonder te kijken kan maken. Ze let het weg, pakt het op, praat ondertussen geen probleem. Ik heb leuke kleurtjes bij elkaar gezocht, dan is het toch wel weer anders haken dan alleen dat wit (en grijs). Het is leuk voor haar en volgens mij geeft het een grappig effect. Ik heb haar gevraagd gewoon met een andere kleur te beginnen (wel in een bepaalde volgorde) wanneer een bolletje op. Geen idee hoe het uit gaat pakken, maar de kleuren zijn leuk....De wol stuur ik komende maandag na haar toe met een kleurenschema en let op: over 6 weken het eindresultaat van dit experiment.
Goed dat ik het niet zelf hoef te doen, want ik realiseer me dat ik al een paar keer melding heb gemaakt op mijn blog van iets wat ik ga doen. Daar moet ik eerst maar eens aan gaan beginnen.

2 opmerkingen:

Marieke zei

Hoi Anja,

Dat moet wel een mooie sprei gaan worden.
Op deze blog => http://karinaandehaak.blogspot.com/2011/01/tadaaaaaaaaaa.html staat ook een erg leuke gehaaktesprei/deken.
Ik ga als het goed is binnenkort leren haken (mijn "schoon"moeder is erg goed in handwerken) en ik wil dan ook een keer een mooie sprei haken.

Ben benieuwd wat jouw tante voor moois gaat haken.

Lieve groet,

Marieke

La Maison en Wonderboom zei

En dan kom ik zomaar op je blog, leuk en ik ga je volgen.
Gezellig als je ook eens bij mij langs komt.

Groeten
Hermine