dinsdag 17 augustus 2010

AppelternSamen met mijn moeder van bijna 80 en haar buurvrouw van over de 80 en haar dochter Klara zijn we een dagje naar de tuinen van Appeltern geweest.
Die dametjes zijn dapper hoor! Het is een terrein van 15 ha. en gelukkig goed met de rollator te berijden! Buurvrouw loopt nog gewoon los en een arm geven hoeft echt niet! Zo lang ik dit allemaal alleen kan doe ik dat ook was haar stellige antwoord! Mijn moeder was halverwege op een terrasje beland en ook dat vond ze heerlijk.
Ze genoten en wij Klara en ik, hadden ons in de langzame mode gezet. Maar dat is eigenlijk wel eens lekker. Het tempo werd deze dag door de krasse dametjes bepaald.
Klara heeft samen met haar man een bloemenwinkel annex tuinaanleg bedrijf, dus ook altijd druk. En ik moet dan ook even pas op de plaats. De telefoon op stil en lekker rustig aan.
De voorspellingen waren regen, regen, regen en op de weg zou het superdruk zijn na de vakantie. Nu we hebben geen file gezien en alleen maar in de zon gezeten. Zo zie je, laat je plannen niet in de war sturen door de berichten die je hoort.
Maar Appeltern, vond ik het leuk? mmmmmm Ja natuurlijk is het een fantastisch groot aangelegd terrein, met hele mooie stukken en prachtige borders. En de dag was heerlijk, maar inspiratie heb ik er eigenlijk niet opgedaan. Wel kon Klara mij veel vertellen over bepaalde plantensoorten, dat was leuk. Maar het had van mij hier en daar wel wat verrassender mogen zijn en wat minder gecultiveerd. Ook het nieuwe gedeelte was super modern en strak. Waarschijnlijk makkelijk in onderhoud en een aantal jaren geleden was ik hier wel voor gegaan denk ik, maar nu ben ik into de tuinen en heb volgend jaar meer tijd. Dus ga ik meer voor de wat natuurlijke tuinen (ik denk dat ik dat cottage-achtige wel mooi vind). Maar goed ik ben aan het begin van mijn zoektocht naar hoe ik onze tuin en weilanden in Frankrijk ga inrichten en dan kom ik vanzelf mijn stijl wel tegen. Of ik ga volgend jaar gewoon beginnen met de planten die ik heb opgeschreven en vandaar uit weer verder. Wil je meer weten hoe de tuin gaat worden, dan kun je dit lezen op mijn blog over ons huis in Frankrijk. (http://lelait.web-log.nl/le_lait_in_bourgogne/)
Heb wel nog een goed idee opgedaan voor de olijfboom die we eigenlijk wilden aanschaffen om voor de boerderij te plaatsen. Daar ga ik nu een knotwilg neerzetten. Die lijkt qua blad en kleur erg veel op een olijf, maar is winterhard. En als je hem een beetje snoeit dan is de vorm ook gelijk aan een olijf. En niet geheel onbelangtijk, het scheelt honderden euro's!

Geen opmerkingen: