vrijdag 21 mei 2010

ohoh verliefd!


Kom ik in het blad buitenleven DE bank tegen die perfect zou passen in de woonkamer in ons huis in Nederland. Van mijn favorite merk HouseDoctor. Helemaal super. Maar de prijs........2285 euro
Zal ik eerst maar proberen hoe hij zit :)
Ik denk dat manlief de huidige bank prima vind zitten als hij het bedrag ziet.
Maarrrr het is een retro model en met mijn stoffeerderskennis moet dat toch ook zelf te doen zijn? Maar waar vind ik zo'n bank? Ik heb hem nog nooit in de kringloop gezien, ook niet op marktplaats.
Ik ga in ieder geval op zoek, wie weet!

dinsdag 11 mei 2010

Aah, kijk nou

Maar een paar dagen later en de lavatera laat zich al zien. Nu de zaadjes nog uit Paleis Soestdijk :) Maar waarschijnlijk heb ik daar te lang meegewacht, had ze al een jaar in mijn bezit en nu pas gezaaid. Maar who knows.....

zondag 9 mei 2010

Jaren 70 vensterbank

Zo mijn werkje van vanmorgen zit er op. De vensterbank is klaar....nu de rest van de kamer nog :) Maar als ik de vintage stijl wil doorvoeren kan het ook niet te snel gaan. Anders moet ik compromissen sluiten en dat wil ik natuurlijk pas op het allerlaatste moment.
Nu alleen nog de potten oud maken (met yoghurt? of met witte kalk?) Of ga ik op zoek naar oude potten, die zijn natuurlijk veel mooier, maar dat kan ik dan in de loop van de tijd wel doen, daar moet ik wat extra rommelmarkten voor aflopen. Misschien vind ik ze wel in Frankrijk?

donderdag 6 mei 2010

Zaadjes

Eigenlijk had ik vanavond weer wat dozen moeten leeg maken, maar ik had een nieuw apparaatje gekocht om potjes te maken voor zaadjes of kleine plantjes. Je maakt dit van krantenpapier, zodat ze straks met papier en al in de tuin kunnen. Het werkt echt super!

Ik had nog zaadjes liggen van Lathyrus uit Paleis Soestdijk, Lavetera en bosviooltjes uit Frankrijk. Misschien zijn ze begin juni groot genoeg om mee te nemen naar Frankrijk om ze daar in de tuin te poten. Heb geen idee hoe hard dit kan gaan. Spannend!

Alle tips, zaadjes, stekjes en vaste planten kan ik goed gebruiken hoor, dus kom maar op......